Αναζήτηση
210 2584104 info@klironomostravel.gr

Διάρκεια:4 ημέρες

Αναχωρήσεις: 24/12

 

Λαμπερή  Χριστουγεννιάτικη  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βέροια – Παναγία Σουμελά – Έδεσσα – Νάουσα –  Άλσος Αγ. Νικολάου     Βεργίνα – Άγ. Αθανάσιος – Λίμνη Βεγορίτιδα – Λιτόχωρο

         

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό με προορισμό την «Νύμφη του Θερμαϊκού» την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο μέρας ελεύθερος όπου θα έχουμε χρόνο για να δούμε την Χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης , με τις στολισμένες βιτρίνες που μας προσκαλούν για μια ματιά στα «ενδότερα, την πλατεία Αριστοτέλους, που είναι φωτισμένη γιορτινά, με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα δεκάδες μαγαζάκια με εορταστικά δώρα, να  πιούμε το καφέ μας σε ένα από τα καφέ με θέα την θάλασσα , αλλά και να διασκεδάσουμε το βράδυ στα γνωστά σε όλους μας Λαδάδικα.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βεργίνα – Βέροια – Παναγία Σουμελά – Νάουσα (Άλσος Αγ. Νικολάου)

Πρόγευμα και επιβίβαση  στο πούλμαν για την  επίσκεψη  στο μουσείο της Βεργίνας , όπου μπορείτε να θαυμάσετε τον περίφημο Βασιλικό τάφο του Φιλίππου ,με την μοναδική ολόχρυση Λάρνακα και τους υπόλοιπους Μακεδονικούς τάφους , που προέρχονται από τους βασιλικούς τάφους των Αιγών . Εδώ θα έχουμε ξενάγηση του χώρου με επίσημο ξεναγό. Αναχώρηση και μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής, πνιγμένη σε καστανιές, πεύκα και έλατα, θα φτάσουμε στο χωριό Καστανιά στους πρόποδες της Βέροιας, για την επίσκεψή μας στο πνευματικό κέντρο του ποντιακού Ελληνισμού, την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Επόμενος σταθμός μας ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας μας το μοναδικό άλσος του Αγίου Νικολάου, μόλις δύο χιλιόμετρα από την πόλη της Νάουσας. Χρόνος ελεύθερος για παραδοσιακό φαγητό με θέα το ποτάμι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα γιορτάσουμε μαζί την Άγια νύκτα των Χριστουγέννων με ζωντανή μουσική στην ξεχωριστή αίθουσα του ξενοδοχείου μας.

3η  ημέρα: Έδεσσα – Άγιος Αθανάσιος – Λίμνη Βεγορίτιδα

Χρόνια Πολλά! Μετά το  πρωινό σε μπουφέ θα αναχωρήσουμε για την Πέλλα, και τη πανέμορφη Μακεδονική πόλη, την Έδεσσα. Εδώ θα επισκεφθούμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, τον διπλό  και τον μεγάλο καταρράκτη “Κάρανο” με το νερό να πέφτει από ύψος 70 περίπου μ,  σε μια κατάφυτη τοποθεσία με υπέροχη θέα,  τον πέτρινο πύργο με τα έξι ρολόγια, την παραδοσιακή συνοικία, το Βαρόσι,  το “Κανναβουργείο” (υδροκίνητο εργοστάσιο), τον Παλιό Αλευρόμυλο  όπου στεγάζεται το Ενυδρείο – Ερπετάριο με πολλά είδη ψαριών του γλυκού νερού και ερπετά. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και καφεδάκι.  Συνεχίζουμε για τον όμορφο παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, στους πρόποδες του Βόρα (Καϊμακτσαλάν), με τα μοναδικά πέτρινα σπίτια και τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια. Σ’ ένα από αυτά θα μπορέσουμε να γευματίσουμε (έξοδα ατομικά) και να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις. Μετά το φαγητό μας θα αναχωρήσουμε για την Λίμνη Βεγορίτιδα,  μια από τις ομορφότερες αλλά και  πιο βαθιά λίμνη της Ελλάδας και θα καταλήξουμε για στάση στο γραφικό χωριό Άγιος Παντελεήμονας, πάνω στη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η  ημέρα: Θεσσαλονίκη – Λιτόχωρο – Όλυμπος – Αθήνα

Μετά το πρωινό  αναχώρηση για τη κωμόπολη του Λιτόχωρου που βρίσκεται στο νότιο μέρος του Νομού Πιερίας,  με τα νεοκλασικά του κτίρια στη γειτονιά των ναυτικών «Τσίντζα το μπαϊρι», το  «Χοροστάσι», με τον αιωνόβιο πλάτανο, όπου σύμφωνα με την παράδοση εκεί δίδαξε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Στη συνέχεια και στα βορειοδυτικά του Λιτόχωρου βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου όπου και θα επισκεφθούμε. Η Ιερά Μονή, χτισμένη από τον Άγιο Διονύσιο γύρω στα 1542 είναι η σημαντικότερη ίσως Μονή στο νομό Πιερίας.  Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Άγιο Παντελεήμονα όπου θα έχουμε παραμονή για φαγητό. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο με ημιδιατροφή:

Αναχωρήσεις

2κλινο

1κλινο

3ο άτομο

1ο Παιδί έως 6 ετών

4ημ. 24/12

€ 209

€ 295

€ 185

€ 99

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Διαμονή 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CAPSIS 4* στη Θεσσαλονίκη

  • Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ

  • Δείπνο σε μπουφέ καθημερινά

  • ΔΩΡΟ Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΜΕ ΞΕΝΑΓΟ

  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας

 

Δεν  περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, με ευθύνη του διοργανωτή

  • Επιβάρυνση για το ΡΕΒΕΓΙΟΝ 45€ το άτομο  με ζωντανή μουσική