Αναζήτηση
210 2584104 info@klironomostravel.gr
Διάρκεια εκδρομής: 4, 3 ημέρες

Ιερά Μονή Κορώνης – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα – Περτούλι – Ελάτη – Πύλη – Τρίκαλα – Μέτσοβο – Μετέωρα

Διάρκεια: 4, 3 ημέρες – Αναχώρηση: 28, 29.10.2021

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Ιερά Μονή Κορώνης – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Γεννήσεως Της Θεοτόκου, γνωστή και ως Ιερά Μονή Κορώνης η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ ανάμεσα στις κοινότητες Μοσχάτου και Μεσενικόλα και σε θέση περίοπτη με εξαιρετική θέα. Έχει χτιστεί πάνω σ’ ένα φυσικό μετέωρο μπαλκόνι απ’ όπου βλέπεις ολόκληρο τον Θεσσαλικό κάμπο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πανέμορφη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, την εντυπωσιακή θέα, την αρχιτεκτονική των σπιτιών και το εντυπωσιακό της φράγμα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αναχώρηση για την Καλαμπάκα και το κεντρικότατο ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Περτούλι – Ελάτη – Πύλη – Τρίκαλα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε τα χωριά του Κόζιακα. Πρώτη στάση θα πραγματοποιήσουμε στο Περτούλι, έναν από τους πιο όμορφους χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον καφέ μας και αναχώρηση για ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα χωριά του νομού, όπου περιβάλλεται από ένα δάσος με έλατα, την Ελάτη. Χρόνος για περίπατο και αγορά τοπικών προϊόντων. Επόμενος σταθμός μας η Πύλη όπου θα επισκεφθούμε την απείρου κάλλους βυζαντινή εκκλησία με τον υπέροχο διάκοσμο και την αξιόλογη ιστορία. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Τρίκαλα και παραμονή για παραδοσιακό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ μας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή στο Μέτσοβο

Πρωινό και αναχώρηση για το παραδοσιακό Μέτσοβο, όπου θα επισκεφθούμε την Αγία Παρασκευή και την Πινακοθήκη του Τοσίτσα. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην όμορφη πλατεία με τον επιβλητικό πλάτανο και τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και τα Μετσοβίτικα κρασιά. Προαιρετικά μπορούμε να γευματίσουμε σε κάποιο από τα ταβερνάκια για να δοκιμάσουμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα: Καλαμπάκα – Μετέωρα – Τρίκαλα – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για τα Μετέωρα όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Σε ύψος 400 περίπου μέτρων, επάνω στους βράχους, είναι κτισμένο το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Οι Μονές όπως σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την Unesco. Θα επισκεφτούμε την ανδρική Μονή Βαρλαάμ και τη γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου και με ενδιάμεση στάση στα Τρίκαλα για φαγητό θα φθάσουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Σημείωση: Θα πραγματοποιηθεί και τριήμερη εκδρομή με αναχώρηση στις 29/10 χωρίς την 3η ημέρα του παραπάνω προγράμματος

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 30/09 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων

Έπειτα θα υπάρξει προσαύξηση περίπου 15%

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :

 

Αναχ.

2κλινο

3ο άτομο ενήλικας

3ο άτομο παιδί έως 6 ετών

3ο άτομο παιδί

7-12 ετών

Μονόκλινο

28/10 4ημ.

€ 175

€ 149

€ 85

€ 145

€ 229

29/10 3ημ.

€ 135

€ 120

€ 70

€ 110

€ 175

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Famissi 3* με πρωϊνό
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Πρωτόκολλα Covid ‘ 19
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά, γεύματα και δείπνα
 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ το δωμάτιο ημερησίως
 • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα