Αναζήτηση
210 2584104 info@klironomostravel.gr
Διάρκεια εκδρομής: 4, 3 ημέρες

Μονή Αγάθωνος – Καρπενήσι – Προυσός – Μεγάλο Χωριό – Κεφαλόβρυσο – Κορυσχάδες – Λουτρά Υπάτης – Γοργοπόταμος – Αμφίκλεια

Διάρκεια: 4, 3 ημέρες – Αναχώρηση: 28, 29.10.2021

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Μονή Αγάθωνος – Καρπενήσι

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για το ελατοσκέπαστο Καρπενήσι. Καθ’ οδόν θα παρακάμψουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγάθωνος, μία κιβωτό της φύσης με σημαντική θρησκευτική και οικολογική δραστηριότητα. Ξεχωρίζει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τον βοτανικό κήπο και τα εκθέματα από τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης. Στη συνέχεια άφιξη στο Καρπενήσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας σε ονειρική τοποθεσία. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Προυσός – Μεγάλο Χωριό

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Εικόνες, τοπία και χρώματα μοναδικά. Διασχίζοντας τα “Ευρυτανικά Τέμπη” θα βρεθούμε στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Ξενάγηση και προσκύνημα. Αργότερα, περίπατος στα γραφικά δρομάκια του Μεγάλου Χωριού. Παραδοσιακά ψώνια και σουβενίρ. Εδώ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ιστορικό – Λαογραφικό μουσείο και να βγάλετε φωτογραφίες στο μονοπάτι με τα γεφυράκια στην είσοδο του χωριού. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Καρπενήσι – Κεφαλόβρυσο – Κορυσχάδες

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και επίσκεψη στο κέντρο του Καρπενησίου για να επισκεφθούμε τον διατηρητέο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας (17ος αι). Χρόνος στην κεντρική πλατεία για βόλτα και ψώνια, γλυκά κουταλιού, τυριά, φημισμένα αλλαντικά και άλλα! Το μεσημέρι θα βρεθούμε ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη όπου και χρόνος για γεύμα δίπλα στα πλατάνια και τα γάργαρα νερά. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε έναν περίπατο στον υπέροχα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό των Κορυσχάδων. Χρόνος για φωτογραφίες, ευχές στην παραδοσιακή βρύση και καφεδάκι στην κεντρική πλατεία. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Λουτρά Υπάτης – Γοργοπόταμος – Αμφίκλεια – Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Αναχώρηση για έναν απολαυστικό φυσιολατρικό περίπατο με χρόνο για καφέ στη λουτρόπολη της Υπάτης με το υπέροχο πάρκο. Στη συνέχεια στο πανέμορφο χωριό του Γοργοπόταμου κοντά στην ιστορική γέφυρα με τα γάργαρα νερά και τις ταβέρνες με την παραδοσιακή ρουμελιώτικη κουζίνα. Επόμενος σταθμός μας η Αμφίκλεια όπου θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό “Μουσείο Άρτου”. Μέσω Χαιρώνειας, όπου θα δούμε το περίφημο Λιοντάρι (μνημείο των πεσόντων Θηβαίων Ιερολοχιτών), επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Σημείωση: Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και τριήμερη με αναχώρηση 29/10 (2 διανυκτερεύσεις) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα

1η μέρα: Αθήνα – Καρπενήσι – Κεφαλόβρυσο – Κορυσχάδες

2η μέρα: Προυσός – Μεγάλο Χωριό

3η μέρα: Υπάτη – Γοργοπόταμος – Αμφίκλεια – Αθήνα

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :

Αναχ.

2κλινο

3ο άτομο ενήλικας

3ο άτομο παιδί έως 6 ετών

3ο άτομο παιδί

7-12 ετών

Μονόκλινο

28/10 4ημ.

€ 179

€ 149

95

€ 125

235

29/10 3ημ.

€ 139

€ 119

€ 75

95

179

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 30/09 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων
Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο πολυτελές Avaris Hotel 5* με πρωινό σε πλούσιο μπουφέ 
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου
 • Ελεύθερη χρήση γυμναστηρίου
 • Βραδινή 2ωρη μεταφορά στην πόλη καθημερινά για βόλτα, περίπατο και φαγητό
 • Πρωτόκολλα Covid ‘ 19
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εντός και εκτός ξενοδοχείου
 • Ημιδιατροφή αξίας 12€ για τους ενήλικες & 7€ για τα παιδιά 4-12 ετών, ημερησίως
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ο φόρος διαμονής αξίας 4€ το δωμάτιο ημερησίως
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό