Αναζήτηση
210 2584104 info@klironomostravel.gr
Διάρκεια εκδρομής: 3 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αναχώρηση: 25/3

1Η ΜΕΡΑ Παρασκευή ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφεία μας ώρα 7.00 το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις από Καρδίτσα, Τρίκαλα θα καταλήξουμε για γεύμα στην όμορφη Καλαμπάκα στα ριζά των Μετεώρων.

Άφιξη νωρίς το απόγευμα στη Καστοριά. Επίσκεψη στην Σπηλιά του Δράκου και στην περίφημη Μονή Μαυριώτισσας, βυζαντινό Μοναστήρι του12ο αιώνα κοντά στην λίμνη.

Ένας περίπατος στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης με τα πλατάνια τους γλάρους τις παραδοσιακές βάρκες τις πλατιές χωρίς καρίνα και την ηρεμία του τοπίου που θα μας μείνουν αξέχαστα Ελεύθερο απόγευμα στην πόλη της Καστοριάς Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ Σαββάτο  ΠΡΕΣΠΕΣ, ΨΑΡΑΔΕΣ , ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το ξενοδοχείο .Η σημερινή μας διαδρομή θα μας φέρει σ’ έναν από τους προστατευόμενους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας, τις Πρέσπες.

Η ΜΙΚΡΗ και Η ΜΕΓΑΛΗ, ΠΡΕΣΠΑ είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας και χωρίζονται μεταξύ τους από μια στενή λωρίδα προσχώσεων που έχει δημιουργηθεί από το ρεύμα του Αγίου Γερμανού.
Στη Μικρή Πρέσπα με νερά ρηχά και ήρεμα διαβιούν οι αργυροπελεκάνοι. Θα επισκεφθούμε και μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, πριν τα’ Αλβανικά σύνορα, τους 
ΨΑΡΑΔΕΣ ..

Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα στις Πρέσπες, και να δοκιμάσουμε τα τοπικά …… της περιοχής όπως πέστροφα και φασολάδα ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Στη Μικρή Πρέσπα στο κέντρο της βρίσκεται το μικροσκοπικό νησί του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ που επί πολλά χρόνια όταν πάγωνε η λίμνη οι δυσκολίες των λιγοστών κατοίκων ήταν τεράστιες ενώ τώρα με τη νέα πλωτή γέφυρα είναι καλύτερα.Εμείς θα πάμε στο νησάκι με τις είκοσι τρεις βυζαντινές εκκλησίες και θα επισκεφθούμε αυτήν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου του 11ου αιώνα.

Επιστροφή στην Καστοριά στο ξενοδοχείο μας, κρουαζιέρα στην Λίμνη. Απολαμβάνουμε το μαγικό τοπίο, θα ξαναδούμε στις όχθες την Μονή Μαυριώτισσας, την Σπηλιά του Δράκου, την παλαιά πόλη της Καστοριάς, το Ντολτσό. Αποβίβαση και ελεύθερες ώρες στο Ντολτσό το ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, με τα φημισμένα γουναρικά και τοπικά προϊόντα τους μαύρους γίγαντες( φασόλια) κ.α.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη Καστοριά η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα με πολλά παλιά αρχοντικά και περίπου 60 βυζαντινές εκκλησίες .
Δείπνο-Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ Κυριακή  ΝΥΜΦΑΙΟ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ»
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Νυμφαίο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες και ζωόφιλους. Θα πάμε πρώτα στον Κέντρο Ενημέρωσης για την αρκούδα (προαιρετικά) και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο πανέμορφο ΝΥΜΦΑΙΟ και στο ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».

Το Νυμφαίο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 1.350 μέτρα αποτελεί Πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης με ήπιο τουρισμό και προστασία περιβάλλοντος. Μαγικό τοπίο για περιπάτους. Από το χωριό, με ένα μονοπάτι φαρδύ πλακόστρωτο – 1χλμ. – όσοι θέλουν θα πάνε πεζοί στο Περιβαλλοντικό κέντρο «Αρκτούρος». Μέσα σε δάση οξιάς και σε έκταση 100 στρεμμάτων φιλοξενούνται ζώα που αδυνατούν να επιβιώσουν και να ενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

Υπάρχει ειδικό περίπτερο και ξεναγός που ενημερώνει (προαιρετικά) και οδηγεί τους επισκέπτες στο χώρο φιλοξενίας των ζώων. Εμπειρία μοναδική. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη παραδοσιακή Σιάτιστα και βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό . Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για μεσημεριανό γεύμα και καφέ Άφιξη και τέλος εκδρομής.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινo: 175 €
Διαφορά μονόκλινου: 60 ευρώ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Καστοριά με πρωινό μπουφέ
  • Ημιδιατροφή ΑρχηγόςΣυνοδός του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης