Αναζήτηση
210 2584104 info@klironomostravel.gr
Διάρκεια εκδρομής: 3 ΗΜΕΡΕΣ

ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΣΑΙΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

3 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

Τιμή συμμετοχής κατ‘ άτομο  Από 175€
Αναχώρηση : 25/3

ΗΜΕΡΑ 25/3/2022

Αναχώρηση στις 07:00 από το γραφείο μας και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Μονεμβασιά και επισκεπτόμαστε την καστροπολιτεία της. Η μοναδική ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων.

Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων.

Θα περπατήσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια και θα επισκεφτούμε το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο του γραφείου μας σε ταβέρνα της περιοχής. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 26/03/2022

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο πανέμορφο και γραφικό Οίτυλο, μια από τις παλαιότερες πόλεις στη Μάνη. Χαρακτηριστικό της περιοχής του Οιτύλου είναι οι 67 παραδοσιακοί πέτρινοι οικισμοί που μαγεύουν τον επισκέπτη.

Μία επίσκεψη στα κάστρα της περιοχής, στις Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες με τις εκπληκτικές αγιογραφίες, στους πύργους που στέκονται αγέρωχοι στο πέρασμα των χρόνων, και μία βόλτα στα πετρόχτιστα καλντερίμια και μονοπάτια, θα σας μυήσουν στην πλούσια ιστορία του τόπου.

Στο Οίτυλο θα απολαύσετε τη θέα της θάλασσα και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ΛΙΜΕΝΙ, στη Μεσσηνιακή Μάνη, όπου θα γευματίσουμε (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση. 

ΗΜΕΡΑ 27/03/2022

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρώτη μας επίσκεψη είναι τα Σπήλαια του Δυρού. Ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα για 1200 μέτρα περίπου και διαρκεί γύρω στη μια ώρα. Επίσκεψη στην ΑΡΕΟΠΟΛΗ, χωριό της δυτικής Μάνης του νομού Λακωνίας.

Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, πατρίδα των Μαυρομιχαλέων.

Αποτελεί έδρα του Δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος, κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης.Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και βόλτα .

Στάση και επίσκεψη στο Γύθειο .Το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τέλος εκδρομής .

Σημείωση Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί στη σειρά πραγματοποίησης των εκδρομών, χωρίς όμως να παραληφθεί καμία.

Τιμή συμμετοχής κατ‘ άτομο  Από 175€

Μεταφορες, περιηγήσεις, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

Διαμονή (2) διανυκτερεύσεις. Σε ξενοδοχείο στην Μονεμβασιά

Δύο πρωινά και δύο δείπνα

Αρχηγό-Συνοδό

Φ.Π.Α