Αναζήτηση
210 2584104 info@klironomostravel.gr
Διάρκεια εκδρομής: 4 ημέρες

Λακωνική Μάνη – Μονεμβασιά

Μυστράς – Σπάρτη – Γύθειο – Κρανάη – Μονεμβασιά

Γερολιμένας – Βάθεια – Πόρτο Κάγιο

Αρεόπολη– Λιμένι– Νέο Οίτυλο – Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας

Διάρκεια: 4 ημέρες – Αναχώρηση: 28/10/2021

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Μυστράς – Σπάρτη – Γύθειο

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις θα οδηγηθούμε στην περίφημη καστροπολιτεία του Μυστρά. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που υποδέχεται καθημερινά επισκέπτες, χαρίζοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν από κοντά έναν τόπο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας προκειμένου να απολαύσουμε το γεύμα μας στα ταβερνάκια του Νέου Μυστρά. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς τη Σπάρτη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού που θα μας ταξιδέψει στον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογίας της ελιάς στη χώρα μας, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Μετέπειτα θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς το ξενοδοχείο διαμονής μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Γύθειο – Κρανάη – Μονεμβασιά – Γύθειο

Πρωινό και αναχώρηση για μια μέρα πλούσια σε εικόνες! Αρχικά θα πραγματοποιήσουμε περιπατητική περιήγηση στην πόλη και εν συνεχεία μέσω του λιμενοβραχίονα, θα πάμε στη Κρανάη ή Μαραθονήσι, εκεί όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Πάρις και η ωραία Ελένη βρήκαν καταφύγιο, όταν ο πρώτος την έκλεψε από τον βασιλιά Μενέλαο της Σπάρτης! Μάλιστα ο Πάρις ξέχασε το κράνος του εκεί και έτσι το μικρό νησί πήρε το όνομα «Κρανάη»! Θα συναντήσουμε τον πύργο Τζανετάκη όπου σήμερα φιλοξενείται το Ιστορικό και Εθνολογικό μουσείο της Μάνης, τον οκτάγωνο ομώνυμο φάρο της Κρανάης ύψους 23μ., καθώς και τον ναό του Αγίου Πέτρου από όπου και θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα του Γυθείου.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη Μονεμβασιά, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου. Μέσα στα μεσαιωνικά της τείχη βρίσκεται μία από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες της Ελλάδας! Ένας περίπατος, σα να βαδίζει κανείς στην ιστορία. Κάστρα και τείχη, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό σε ένα από τα πολλά αναπαλαιωμένα αρχοντικά και τα παραδοσιακά ταβερνάκια προκειμένου να απολαύσουμε την υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Γύθειο – Γερολιμένας – Βάθεια – Πόρτο Κάγιο – Αρεόπολη – Λιμένι – Νέο Οίτυλο – Γύθειο

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε προκειμένου να επισκεφθούμε τον ομορφότερο οικισμό της Μάνης, το Γερολιμένα με το γραφικό λιμανάκι του. Στη μετέπειτα πορεία μας θα συναντήσουμε τη Βάθεια, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς που μοιάζει με ακρόπολη χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από τη θάλασσα με μοναδική θέα προς τη Μεσόγειο. Επόμενος σταθμός το γαλήνιο φυσικό λιμάνι του Πόρτο Κάγιο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη μοναδική Αρεόπολη, ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα χωριά της Μάνης, η οποία διατήρησε την ανεξαρτησία της επί Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε προς το γραφικό Λιμένι, την πατρίδα της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων και το Νέο Οίτυλο, τον όμορφο παραθαλάσσιο παραθεριστικό οικισμό με την υπέροχη αμμώδη παραλία του. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας. Πορεία επιστροφής προς το ξενοδοχείο διαμονής μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Γύθειο – Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας γεύμα θα ξεκινήσουμε έχοντας ως προορισμό μας την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας Αρκαδίας. Ο Ιερός Ναός βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα σε μία κατάφυτη ειδυλλιακή ρεματιά, με πυκνό δάσος από θεόρατες βελανιδιές . Χαρακτηρίζεται ως θαύμα, καθώς πάνω σε ένα μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται δεκαεπτά βελανιδιές, οι ρίζες των οποίων δε φαίνονται πουθενά, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Επιστροφή προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :

 

Αναχ.

2κλινο

επιβάρυνση 1κλινου

3ο άτομο

από

6ετών και άνω

4ημ. 28/10

198

€ +40

€ 176

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PANTHEON CITY HOTEL 3* πάνω στην παραλία του Γυθείου

  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο διαμονής

  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι όπου απαιτούνται

  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

  • Ο φόρος διαμονής 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Σημείωση:

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.