Αναζήτηση
210 2584104 info@klironomostravel.gr
Διάρκεια εκδρομής: 3 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΙΛΚΙΣ – ΔΟΙΡΑΝΗ – ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 & 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 3 ΗΜΕΡΕΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

1Η ΜΕΡΑ: Αναχώρηση 08:30, ημίωρη στάση στην περιοχή του ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ και συνεχίζουμε για ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ, με ενδιάμεση στάση για γεύμα προαιρετικά στην περιοχή της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ‘Αφιξη, περίπατοι γνωριμίας στη γραφική κωμόπολη, που είναι κτισμένη στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού του ΠΑΙΚΟΥ, φημίζεται για το καλό κρασί και τα χάλκινα παραδοσιακά όργανα, που την έχουν κάνει γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο ΚΙΛΚΙΣ, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, δείπνο, διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ: Πρωινό και μια συναρπαστική μέρα ξεκινά. Πρώτος σταθμός το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, που δημιουργήθηκε το 2002 στο μικρό χωριό ΣΚΡΑ, με σκοπό να παρουσιάσει το Μακεδονικό Μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και κυρίως τη σημαντική μάχη που δόθηκε στην ομώνυμη περιοχή. Στο μουσείο εκτίθενται όπλα, στολές, παράσημα, κράνη, θραύσματα οπλισμού, καθώς και κειμήλια από τον ελληνικό, γαλλικό, βρετανικό, σερβικό, αυστριακό, βουλγαρικό και γερμανικό στρατό. Εκτίθεται ακόμη πλούσιο φωτογραφικό υλικό με στιγμές από τις ώρες της δράσης και της ξεκούρασης στα ορύγματα του Βαλκανικού Μετώπου, καθώς και πίνακες ζωγραφικής και λιθογραφίες της εποχής. Επόμενος σταθμός η ΛΙΜΝΗ της ΔΟΙΡΑΝΗΣ και το ομώνυμο Μουσείο, ένας μοναδικός υγροβιότοπος με πλούσια βλάστηση και 36 σπάνια είδη πουλιών (λευκοτσικνιάς, χαλκόκοτα, μπεκατσίνι, αβοκέτα κ.α.). Το Μουσείο της Λίμνης Δοϊράνης δημιουργήθηκε από τον Δήμο Δοϊράνης σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων. Σκοπός του είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα υγροτοπικά οικοσυστήματα και ειδικότερα για τη ΛΙΜΝΗ ΔΟΙΡΑΝΗ. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για το Σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στους πρόποδες του Λόφου του Αγίου Γεωργίου του Κιλκίς. Η επιφάνεια του ξεπερνά τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει δύο επίπεδα. Η υγρασία του παραμένει σταθερή στο 95% και η θερμοκρασία του δεν ξεπερνά τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου . Αποτελείται από ασβεστολιθικά πετρώματα και χρονολογούνται 235 εκατομμύρια χρόνια πριν. Επίσκεψη και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

 

ΤΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ’ άτομο)

σε Δίκλινο Επιβάρυνση
μονόκλινου δωματίου
3o άτομο ως 12 ετών
168€ + 40€ 152€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Habitat 3* στο ΚΙΛΚΙΣ.
  • Δύο πρωινά σε μπουφέ.
  • Δύο δείπνα σε ταβέρνα της πόλης.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής.